Отборът на Англия записа трета победа от три мача от началото на световните квалификации. Футболистите на Гарет Саутгейт се наложиха у дома с 2:1 над Полша, чийто тим бе без голямата си звезда Роберт Левандовски, който е с травма.

Така „трите лъва” събраха максимален актив от 9 точки, като в първите си два мача те победиха Сан Марино и Албания.

Загубата за Полша е първа в кампанията, след като до този момент играчите на Пауло Соуса записаха победа и равенство.  

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт направи само една промяна в състава си в сравнение с мача с Албания, спечелен с 2:0. На мястото на Люк Шоу стартира Бен Чилуел. За гостите пък отсъстваше голямата звезда на тима Роберт Левандовски, който преди няколко дни получи травма.  

Тимът на „трите лъва” бързо установи контрол на терена и успя да упражни сериозен териториален натиск. Само в първите десет минути на срещата домакините владееха топката във внушителните 80% от времето, докато отборът на поляците предимно се защитаваше.

Въпреки внушителното владение на топката, футболистите на Гарет Саутгейт бяха твърде еднотипни в действията си и реално не застрашаваха по никакъв начин вратата на гостите.

Англия стигна до дузпа в 18-ата минута при една от по-острите си атаки. Стърлинг нахлу в наказателното поле, където бе спънат от Михал Хелик, а реферът бе категоричен, посочвайки бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби хари Кейн, който бе безпощаден за 1:0.

Втората част започна добре за гостите, които успяха да реализират ранен гол с първата си опасна атака в мача. Тя бе организирана след кошмарна грешка на Джон Стоунс, която позволи на Милик да комбинира с Якуб Модер, а той да пати топката покрай Поуп за 1:1.

Голът на Модер за Полша дойде след първия точен удар във вратата на Англия от началото на световните квалификации миналата седмица.

Успеха за домакините осигури Хари Магуайър, който се разписа пет минути преди края след отлична работа и асистенция на Джон Стоунс, който донякъде изкупи вината си за кошмарната грешка при гола на поляците в началото на второто полувреме.

FT / АНГЛИЯ – ПОЛША 2:1

1:0 Кейн 19' (д)

1:1 Модер 58' 

2:1 Магуайър 85

Световна квалификация, група I

Стадион: „Уембли”, Англия

Англия: 1 Поуп, 2 Уолкър, 6 Магуаър, 5 Стоунс, 3 Чилуел,  8 Филипс, 4 Райс, 7 Фоудън, 11 Маунт, 9 Кейн, 10 Стърлинг

Селекционер: Гарет Саутгейт

Полша: 1 Шчесни, 11 Хелик, 15 Глик, 5 Беднарек, 13 Рибус, 16 Модер, 10 Кричовияк 18 Бережински, 20 Желински, 23 Пионтек, 9 Швидерски

Селекционер: Пауло Соуса