Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт се зае да подмлади сериозно състава и не само, че успя, но и изведе тима до четвъртото място на Световното първенство в Русия, с което изравни второто най-добро постижение на "Трите лъва" на такъв форум. 

Играчите над 30 години в отбора му и без това бяха малко, но сега бройката им намаля още повече с отказването от тима на 32-годишния Гари Кейхил и 31-годишния Джейми Варди. А в сметките му няма да попада и 31-годишният Джо Харт. 

Така остана въпросителната дали в разширения състав на Саутгейт фигурира играч, който е над 30 години? И отговорът е, че има такъв един мохикан. Това е 33-годишният Ашли Йънг, който поне все още не е обявил официално, че се оттегля от състава, макар да не е основна фигура в сметките на селекционера. 

Към ветераните можем да добавим и 30-годишният Адам Лалана от Ливърпул, но той навлезе в тази възраст твърде наскоро, за разлика от футболиста на Манчестър Юнайтед. 

Гари Кейхил беше и играчът на Англия с най-много мачове от избраниците на Саутгейт на Световното с 61. А след оттеглянето му остава въпросът кой е най-опитен от играчите му по този показател. Това са Джордан Хендерсън и Рахийм Стърлинг, които са с по 44 двубоя за родината.