Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт ще получи предложение за нов договор със заплата от 6 милиона паунда на година, което е двойно повече от това, което получава сега, пише „Sun“. Настоящият контракт на 51-годишня специалист е до края на 2022 година след Световното първенство в Катар.

От ФА обаче се опасяват, че той няма желание да удължава договора си, тъй като има желание да поеме клуб от Висшата лига. Преговори между двете  страни трябва да започнат след последните две квалификации за Световно първенство на „Трите лъва“, които са срещу Албания тази вечер на „Уембли“ и гостуване на Сан Марино в понеделник.

Изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам обяви по време на Европейското първенство по-рано това лято, че иска Саутгейт да продължи договора си. Но 51-годишният бивш защитник е категоричен, че няма да обсъжда новия си договор, докато Англия не се класира за Мондиала догодина.

По тази причина от ФА вече се оглеждат за евентуален заместник на Саутгейт в лицето на мениджъра на Брайтън Греъм Потър.

Саутгейт започна престоя си начело на Англия със заплата от около 1,8 милиона паунда, а след това получи увеличение до 3 милиона на сезон, след като изведе „Трите лъва“ до полуфиналите на Световното първенство в Русия.

Сега обаче от ФА са готови да удвоят възнаграждението му, като преди него единствено Фабио Капело печелеше по 6 милиона годишно.

Саутгейт обаче желае да се върне към клубното треньорство във Висшата лига. За последно той бе начело на подобен клуб преди 12 години, когато водеше Мидълзбро.