Великобритания е готова да кандидатства за домакинство на Евро 2028, но тази кандидатура е под въпрос поради малкия брой стадиони, които Англия може да предложи.

Броят на английските стадиони в офертата за домакинство на Европейското първенство може да бъде намален до само пет. Медии съобщават, че съвместната кандидатура на Британските острови вече е загубила стадиони от Висшата лига като този на Арсенал и Лийдс. Други терени във Висшата лига, които не се разглеждат в момента, са на Саутхемптън, Лестър, Уулвс, Брайтън и Нотингам Форест.

Само стадиони с капацитет над 30 000 могат да бъдат домакини на такъв форум. Някои от следните - "Олд Трафорд", "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", "Лондон Стейдиъм", "Етихад", "Сейнт Джеймс Парк" и "Вила Парк" също ще изпадне от кандидатурата. Офертата ще включва и стадиони в Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Република Ирландия. Само десет стадиона в момента са сигурни, че ще стигнат до финала и само пет в Англия, като "Уембли" вече е гарантиран.

Въпреки това Евро 2028 може да се разшири от 24 на 32 отбора. Другите четири селекции на Англия ще бъдат разделени на по една от Юга, Мидландс, Севера и Крайния север за осигуряване на справедливо разпределение на мачовете. "Анфийлд" и "Стамфорд Бридж" вече бяха извадени от списъка, тъй като терените им са твърде малки, за да приемат мачове от Европейско първенство.