Андреас Перейра подразни Англия с шега за "липсата на трофеи преди сблъсъка с Бразилия на "Уембли“. Перейра беше повикан в състава на Бразилия за първи път от 2018 г. насам и ще се изправи срещу отбора на Гарет Саутгейт на "Уембли".

Мачът е в събота от 21 часа и може да го наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2.

Полузащитникът Андреас Перейра отправи язвително предизвикателство към Англия, като заяви, че единствената "разлика" с Бразилия е чакането на голям трофей. Звездата на Фулъм ще играе за страната си срещу британците на "Уембли" този уикенд. Бразилия пристига след труден период напоследък, като бяха отстранени на четвъртфиналите в Катар и загубиха последните си три квалификации за Световната купа. Това ги оставя на шесто място в южноамериканската група.

Новият им старши треньор Доривал Жуниор, който пое поста през януари, стартира "ново начало" с млад отбор, в който липсват много големи имена. От друга страна, отборът на Англия на Саутгейт е сред фаворитите за спечелване на Евро 2024 това лято. Ако това се случи, ще е първата им титла от 1966 г. насам. На въпроса как да се "стопи разликата" с домакините, полузащитникът на Фулъм Перейра дръзко посочи, че Бразилия е спечелила пет световни първенства и Копа Америка през 2019 г., както и последните два златни олимпийски медала.

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед заяви: "Последният път, когато Бразилия спечели турнир, беше доста по-скоро, отколкото когато Англия спечели състезание. Можем да кажем, че има разлика. Но Бразилия винаги ще има големи, големи играчи и голям отбор. Англия също. Мисля, че те имат много играчи, които според мен се харесват на бразилските фенове. Това са по-скоро талантливите играчи - играчи като Рашфорд и Сака. Уважаваме ги и знаем, че ще бъде труден мач, но сме готови и знаем на какво сме способни. Искаме да спечелим мача. Ние сме Бразилия. Винаги искаме да спечелим всичко.", добави Андреас Перейра.

През последните 15 месеца в отбора настъпиха много промени. Треньорът Тите беше освободен след загубата от Хърватия с дузпи и беше заменен от треньора на отбора до 20 години Рамон Менезес. След това Фернандо Диниз пое временно поста, докато Бразилия се опитваше да привлече Карло Анчелоти от Реал Мадрид. След това беше избран 61-годишният Доривал Джуниър. Неговата задача е да изгради нов отбор за тазгодишната Копа Америка и Световното първенство през 2026 г.

Неймар, Габриел Мартинели, Габриел Магаляеш, Каземиро, Алисон Бекер, Едерсон и Маркиньос са контузени, а Перейра, който е играл за Доривал във Фламенго, е повикан за първи път от 2018 г. насам.