Бразилският нападател на Евертън Ричарлисон навлиза във все по-добра форма. Играчът отбеляза пет попадения в последните си 5 мача за „карамелите“, а точно с негов гол, възпитаниците на Карло Анчелоти се наложиха над Саутхемптън с 1:0 в понеделник вечер. С този успех „мърсисайдци“ запазиха живи шансовете си за класиране в шампионска лига, като тимът от Ливърпул е само на 2 точки от четвъртия Уест Хям. 

Нов важен тест предстои за Евертън тази вечер, като Анчелоти и компания гостуват на Уест Бромич Албиън. Италианският специалист твърдо вярва, че въпреки жестоката конкуренция, неговият отбор има всички шансове да атакува завършване в Топ 4. Бившият мениджър на Реал Мадрид смело нарече Ричарлисон един от най-добрите в световния футбол, и допълни, че бразилецът тепърва е способен да постигне големи неща във футбола.

„Очакваме с нетърпение срещата с Уест Бромич, защото тя е много важна за нас, както всеки мач до края на сезона. Не се заблуждаваме, че ще бъде лесно, но искаме трите точки, за да продължим да сме в борбата за Топ 4.  Няколко пъти вече повторих, че целта е класиране за Европа и никой от ръководството не създава излишно напрежение във футболистите, че задължително трябва да гоним участие в шампионската лига. Бих желал да споделя своето мнение за Ричарлисон и представянето му в последно време. Истината е, че аз го харесвам и винаги съм вярвал в качествата му. Разбира се, той има къде още да се подобрява, най-вече в техническо отношение,  но е страхотен футболист. Мисля, че с времето това момче може да се превърне в един от топ играчите на световния футбол, а ако завършим в Топ 4 и участваме в най-силния европейски клубен турнир, съм сигурен, че Ричарлисон ще впечатли Европа с изявите си“, коментира Анчелоти