Италианският мениджър Карло Анчелоти е говорил с футболистите на Евертън, обяснявайки им ясно гнева на привържениците, който се е настанил у тях. Опитният специалист говори на брифинг преди отборът му да посрещне Брайтън идната събота.

През миналия уикенд ужасно ротирания състав на градския съперник – Ливърпул, който бе в комбинация с резервни футболисти, но главно юношески футболисти победи Евертън за ФА Къп, а феновете на „карамелите” останаха крайно огорчени от поражението на „Анфийлд”.

„Разбирам разочарованието при привържениците. Нормално е, след като загубиш дерби. Надявам се в събота атмосферата на стадиона да бъде добра, тъй като се нуждаем от това. Нуждаем се от голямо представяне, за да реагираме добре след загубата – това е”, спомена Анчелоти.

„Срещу Бърнли привържениците ни бяха фантастични и се надявам да продължат така. Ще покажем дух, интензитет и качествен футбол”, подчерта още той.

Директорът по футболните въпроси в Евертън – Марсел Брандс, е говорил с фенове на отбора на „Финч Фарм” в понеделник, след като привърженици бяха обсадили тренировъчната база на клуба. „Аз нямам проблем да говоря с феновете, ако те желаят – абсолютно никакъв проблем. Нормално е. Сега се нуждаем от тях, защото трябва да се изкачваме в таблицата и се надявам следващият мач да бъде взет от нас”, призна още Анчелоти.