Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви, че целта пред клуба този сезон е да спечели максимален брой точки за класиране в европейските клубни турнири догодина.

„Карамелите“ са 12-и в таблицата с 38 точки – на шест от седмия Шефилд Юнайтед, който окупира последното място в Лига Европа при осем оставащи кръга. „Важно е да имаме цел. Нашата е да продължим да се конкурираме с останалите, да се изкачим в таблицата и да се опитаме да се класираме за Европа следващия сезон. Ще бъде трудно, но отборите пред нас не са чак толкова далеч“, започна той пред журналисти преди утрешното гостуване на Норич.

Тимът се превърна в едва третия, който взима точки от Ливърпул през настоящата кампания след нулевото равенство в неделя. „Тренирахме добре. Мачът с Ливърпул показа, че сме в добра кондиция, бяхме изненадани от това, тимът се представи фантастично от физическа гледна точка. Сигурен съм, че ще бъде по-трудно в следващия двубой, тъй като нямаме много време за почивка. Трябва да бъдем концентрирани, за да повторим същото представяне, но физическият аспект ще бъде по-труден“.

Италианският специалист каза, че не е притеснен относно прокурорите в Мадрид, които го подозират в укриване на данъци на стойност 1 млн. евро от приходи от авторски права, когато е бил начело на Реал Мадрид през 2014-15. „Мисля, че това е продължаващ спор. Много играчи и мениджъри имат същия проблем с данъчните власти в Испания. Оставям проблема на адвокатите си там, те са експертите, така че не съм притеснен за това и съм концентриран върху утрешния мач“, завърши Анчелоти.