Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви, че се надява да удължи договора си с „карамелите“ и след 2024 година, за да може да изведе клуба на новия му стадион.

Във вторник Евертън получи разрешение за строителство на стадион с капацитет от 52 888 зрители на брега на Ливърпул от градския съвет. След окончателно одобрение и от правителството, може да започне 150-седмичния строителен проект през пролетта или през лятото. Това би позволило на Евертън да се премести на новото си съоръжение за сезон 2024/2025.

Договорът на Анчелоти приключва именно през лятото на 2024 година, но италианецът иска да бъде мениджърът, който ще изведе Евертън в новия им дом и като такъв би се радвал да удължи престоя си.

„Бих искал да бъда там, когато бъде отворен новият стадион. Това ще бъде добро постижение за мен. Да завършиш договора тук през 2024 година означава, че си свършил добра работа и, когато свършиш добра работа, договорът няма да бъде спрян през 2024 година. Той ще бъде продължен. Времето, което прекарах тук, е само една година и се чувствах наистина добре, така че бих искал да остана възможно най-дълго“, заяви Анчелоти.

Миналата събота Анчелоти стана първият мениджър на Евертън, който спечели срещу Ливърпул на „Анфийлд“ от 22 години насам.