Наставникът на Евертън Карло Анчелоти вече е готов да продължи още своя престой на „Гуудисън Парк”, макар да подписа дългосрочен договор с клуба през декември. Италианецът парафира с „карамелите” контракт до лятото на 2024-а година, но 60-годишният легендарен треньор призна амбициите си, че би желал да остане по-дълго в Евертън, за да се бори за много трофеи и редовни класирания в Европа.

„Подписах договор за четири години и половина и искам да завърша този си контракт, да остана тук, да давам най-доброто от себе си”, каза той пред официалния сайт на клуба.

„След това, ако е възможно, бих искал да продължа. Искам да остана дълго време, тъй като амбициите и идеите ми са да бъда в клуба дълго време. Евертън е отбор с големи амбиции в Премиър лийг и иска да е конкурентен в Европа. Работим за тази цел. Базата в състава е добра, имаме млади играчи, които ще израстват година за година и мисля, че ще се подобряваме”, призна още Анчелоти.

Карло Анчелоти

източник: Getty Images

Запитан къде вижда Евертън след три години, италианецът отговори: „Мисля, че Евертън ще се внедри в челото на класирането, ще се бори за купи и ще е силен в европейските надпревари”, призна трикратният носител на Шампионската лига като треньор.

Пристигането на Анчелоти в Ливърпул веднага се усети и Евертън записа 17 точки в първите осем мача на треньора, като единственият срам бе загубата от Ливърпул за ФА Къп, като „червените” играха с юношите си на „Анфийлд”.

След като бе в зоната на изпадащите през декември при Марко Силва, сега отборът е на пет точки от местата в зона „Шампионска лига”.