Тази вечер даваме старта на поредния кръг във висшата лига. Програмата ще започне с един доста интригуващ двубой, в който Евертън ще се изправи срещу Тотнъм. И двата клуба имат нужда от точки и желаят да достигнат европейските турнири, а победата може да бъде от съществено значение. Срещата е с начален час 22:00 часа българско време и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

Преди  срещата тази вечер, наставникът на „карамелите“ Карло Анчелоти сподели своите очаквания за двубоя. Според италианския специалист, мачът е определящ, тъй като до края на сезона остава все по-малко време, а мениджърът си пожела позитивен резултат срещу „шпорите“.  

"Изправени сме пред изключително сериозно предизвикателство и през седмицата говорихме много с момчетата колко тежък мач ни чака. Знаем каква е ситуацията при тях, както и в нашия отбор, смятам, че мачът  тази вечер е много важен и за двата тима", заяви Анчелоти.

"Трябва да изпълним целта поставена от шефовете, класиране за европейските турнири, в противен случай хората едва ли ще са доволни. Чакат ни доста важни седмици, които ще решат съдбата ни, днес е първия отговорен тест, след което ни предстои тежко гостуване на Арсенал. Единственото, на което се надявам е да покажем най-доброто и да измъкнем позитивен резултат срещу Тотнъм, програмата ни е трудна, а за да преминем  през трудностите се нуждаем от голяма доза увереност. Ще видим какво ще се случи, няма смисъл да правя прогнози и да гадая, вярвам в отбора си и дано вземем трите точки от предстоящия мач“, добави още той.