Комично признание направиха героите за Арсенал в двубоя срещу Бърнли /1:0/ Алекс Окслейд-Чембърлейн и Лоран Кошчиелни.

Двамата бяха в основата на изключително спорния гол в добавеното време, с който „топчиите” изтръгнаха успеха, но след двубоя признаха, че не знаят кой всъщност е голмайстор.

При ситуацията двамата сякаш едновременно изритаха топката, която в последствие обаче се удари в ръката на Кошчиелни и влетя в мрежата. В крайна сметка като голмайстор бе посочен именно французинът, който не отговори, дали е играл с ръка.

„Вие знаете по-добре от нас, може би и на двамата. Беше лудост, няма значение, важното беше, че взехме победата”, заяви Окслейд-Чембърлейн. „Беше труден мач, докрая опитвахме, натискахме съперника и накрая успяхме да вкараме”, допълни Кошчиелни.

„Не знам, опитах да ударя с десния крак, не видях добре къде отива топката, не знам, дали ударих с ръка, но съдията прецени, че е гол и трябва да уважим това решение”, обясни французинът.

„Искахме да продължим тази серия, но трябва да останем здраво стъпили на земята. Бърнли игра добре, имаше много дисциплина в тяхната игра.”

„Имаше притеснение, че няма да спечелим. След това центриране накрая успяхме да се озовем на правилното място. Трябва обаче да поздравим Бърнли за играта им”, допълни пък Окслейд-Чембърлейн.