Американският милиардер Джоузеф ДаГроса направи намек, че може да стартира разговори за покупката на закъсалия във Висшата лига тим на Нюкасъл. Бизнесменът заяви, че в момента се оглежда за „добра инвестиция” в европейския футбол.

ДаГроса и неговата компания GACP Sports заедно с бившия шеф в Манчестър Юнайтед и Челси Питър Кениън очевидно проявяват интерес към „свраките”. В Тайнсайд феновете си остават все така на нож с настоящия собственик Майк Ашли, който вече няколко пъти безуспешно опита да продаде клуба.

ДаГроса има присъствие на европейската сцена, тъй като в момента е собственик на елитния френски Бордо, но показа амбиция да разшири футболното си портфолио. „В крайна сметка аз управлявам частна компания и винаги търсим добри инвестиции”, заяви той. „Точно в момента сме фокусирани върху европейския футбол. Мисля, че Мейджър Лийг Сокър ще продължи да добива влияние през следващите години, а ако там се появи възможност, кой знае.”

„Предвид 138-годишната история на Бордо ние искахме да придобием това и да станем част от нея. Това е една горда традиция, към която искахме да се присъединим.”

Нюкасъл от своя страна може да отвори достъп към китайските и американските пазари, където Висшата лига на Англия се радва на сериозна популярност.

Според английските медии е много вероятно GACP Sports да предложи 175 милиона паунда за закупуването на клуба плюс други 125 милиона, разсрочени през следващите 3 години.