Американският инвеститор Джоузеф ДаГроса преговаря за закупуването на елитния английски футболен клуб Саутхямптън, съобщи "Daily Mail". ДаГроса, бивш собственик на френския Бордо, е готов да предложи 200 милиона за контролния пакет от акции.

56-годишният американец води ексклузивни разговори със собственика на "Светците" Гао Цзишън, който обяви клуба за продажба по-рано през годината заради трудностите с изнасянето на финансови средства от родния му Китай.

ДаГроса преди време имаше интерес и към друг клуб от Висшата лига Нюкясъл Юнайтед, но след преговори с ръководството до официална оферта така и не се стигна.

Гао закупи 80 процента от Саутхямптън за 210 милиона лири преди три години, но иска да се раздели с акциите си. През пролетта се появиха информации, че той е готов да продаде дела си срещу 250 милиона лири, но заради коронавируса оценката на стойността на клуба със сигурност намаля, така че китаецът може да се съгласи и на по-ниска сума.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.