Американски хедж фонд е готов да осигури финансиране за преустройството на стадион „Олд Трафорд“, което може да струва до 2 милиарда паунда, ако не успеят в опитите си да купят мажоритарен дял в Манчестър Юнайтед, твърди Daily Mail.

Elliott Management, които са бивши собственици на италианския шампион Милан, са представили предложение до банкерите на Юнайтед от Raine Group миналия петък, предлагайки да закупят клуба от семейство Глейзър, но също така биха обмислили да помогнат за финансирането на направата на основен ремонт на „Олд Трафорд“, дори ако американците решат да запазят контролния пакет акции или да го продадат на друг кандидат.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Офертата на Elliott Management за Юнайтед е една от трите, които станаха публични, след като председателят на катарската банка Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани и сър Джим Ратклиф излязоха с изявления, потвърждаващи офертите си.

Модернизирането на стадион „Олд Трафорд“ ще бъде приоритет за всеки, който поеме управлението. Юнайтед вече получи няколко предложения от архитектите Populous, които варират от преустройство за 1 милиард паунда до изграждане на напълно нов стадион за сумата от 2 милиарда паунда.