Титулярният вратар на Ливърпул Алисон Бекер отсъства вече седем седмици за отбора си заради травма в прасеца. Бразилецът нарани крака си в първия мач за сезона от Премиър лийг и оттогава не играе. Все пак дългото чакане за Юрген Клоп ще привърши скоро време, тъй като №1 на отбора ще се завърне към пълния тренировъчен процес идната неделя. Това разкри Юрген Клоп на брифинг преди дуела с Шефилд Юнайтед.


Ливърпул гостува на Шефилд Юнайтед идната събота, 28-и септември, от 14:30часа на "Брамал Лейн". Може да гледате срещата на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а GONG.BG ще обърне специално внимание на срещата с богато видеосъдържание.


„Алисон е на добър път. Той проведе тренировка в четвъртък, не с отбора, но с треньорите на вратарите. Изпълни я цялата и е все по-близо и по-близо. Ще видим, тъй като сега трябва да говорим с медицинския щаб”, сподели мениджърът на европейския шампион.

„Завръщането му в игра изглежда към финалната права, но финалната дума пък имат медицинските ни лица. Трябва да знаем кога точно ще може да играе. Няма да може срещу Шефилд в събота, но може би ще тренира с отбора в неделя. Не знаем на 100%, но наистина е близо”, призна още Юрген Клоп.

Очаква се отново Адриан да застане под рамката за европейския футболен крал идната събота, като формата на испанеца, откак заема мястото на Алисон, е повече от добра. "Това прави нещата винаги по-лесни за нас. Адриан се справя брилиянтно - на 100%. Важно е да не се прибързва с подобен тип контузии. Никога не искаме да форсираме завръщането на контузени играчи, но понякога това се изисква. Нямаме желание да поемаме рискове и ще видим кога Алисон ще бъде готов. Сега Адриан е нашият вратар и се справя много добре", завърши по темата Юрген Клоп.