Титулярният вратар на Ливърпул – Алисон Бекер, говори за постижението, което записа за „червените“ преди броени дни. Съвсем наскоро бразилецът записа „суха мрежа“ №100 в кариерата си с екипа на 19-кратния шампион на Англия.

„Рей Клемънс има над 600 мача за Ливърпул в историята (бел.ред – 655 срещи са изиграни от него на вратата на мърсисайдци). Не знам дали ще мога да достигна това число, но гледам вече смело напред към следващите 50, 100 „сухи мрежи“, каза Алисон за постижението си.

БГНЕС / BGNES 
18 снимки

„Следващата ми се иска да е още в следващия ни мач. Изключително доволен съм, че съм сред такава прекрасна компания от историята на клуба и да мина легенди на отбора. Няма как да не съм възхитен от това, което те са сторили тук през годините и съм фокусиран да продължавам по същия начин“, продължи бразилецът.

„Постижението значи много за мен, макар да не осъзнавам сега колко точно са 100 чисти мрежи. Не съм обсебен от цифрите, но те ти дават база, на която да разбереш как се справяш. Радостен съм, че постигнах все пак това число и видях в интернет какви вратари са го правили досега. Щастлив съм да съм в тази компания. Това обаче не е само моя работа, а на целия отбор. Моето лице е зад този рекорд, но на практика това е отборна работа“, завърши Алисон Рамзес Бекер.