Цяла седмица почивка, тренировки и подготовка само за един мач е добре дошла програма за отбора на Ливърпул, който през последните години има един от най-натоварените календари във футбола като цяло, заяви вратарят Алисон Бекер.

"Червените" направиха 0:0 с Челси миналата събота и ще играят чак в неделя срещу Брайтън в защита на ФА Къп.

"Съсредоточени сме изцяло върху този мач и е добре, че имаме една седмица за подготовка", каза той за клубния уебсайт.

"Това се случва много рядко в този период от време, тъй като календарът е много натоварен. В повечето случаи възстановяваме и трябва бързо да влезем в следващия мач, без да имаме възможност да подобрим някои неща в играта ни. Сега е различно, защото имаме необходимото ни време преди следващия двубой".

През изминалия уикенд Ливърпул завърши наравно 0:0 срещу Челси в мач, който бе под номер 1000 в треньорската кариера на Юрген Клоп. Този двубой бе за първенството, в което "червените" се справят неочаквано зле.

"Равенството беше заслужено предвид това, което двата отбора направиха на терена. Има някои положителни неща за нас и едно от тях е сухата мрежа. Всеки е наясно със ситуацията при нас и е важно да трупаме самочувствие. В събота го направи защитата", добави Бекер.