Златният миг на Алисон Бекер през есента бе спасяването срещу Аркадиуш Милик от Наполи в последния мач на тима от груповата фаза на Шампионската лига. Интервенцията позволи на Ливърпул да спечели мача (1:0) и да се класира в елиминационната фаза на надпреварата.

Това бе върхов миг за бразилеца в първия дял на шампионата, който бе изпъстрен с още класни моменти за него. Алисон дойде от Рома като най-скъпия вратар в света (67 млн. паунда) миналото лято и бързо се превърна в стена за противниковите удари (изпреварен впоследствие от стража на Челси Кепа Арисабалага - 71,6 млн. паунда).

В момента латиното има удивителна статистика от спасявания. Стражът има най-добрите показатели за отразени удари от всички вратари в Европа, играли в поне 15 мача за своите отбори. Неговият статистичеки показател е 84,2% - или 0,47 допуснати гола на мач. 

Във Висшата лига Ливърпул е тимът с най-малко допуснати голове - 10 от 21 мача, а основна причина за това е именно Алисон. Той е запазил и 10 сухи мрежи през сезона.

Любопитното е, че бразилецът избира Ливърпул пред Челси преди да напусне Рома, тъй като вижда "мърсисайдци" като отбор с по-голяма и по-богата история.

Вратари с най-добър процент на спасявания в Европа:

1. Алисон Бекер (Ливърпул) -  84,2%

2. Уолтър Бенитес (Ница) - 81,5%.

3. Ян Облак (Атлетико Мадрид) - 80,4%.

4. Самир Ханданович (Интер) - 79,7%

5. Томаш Вацлик (Севиля) - 79,5%

6. Фернандо Пачеко (Алавес) - 79,5%

7. Петер Гулаши (РБ Лайпциг) - 78,6%

8. Ясин Буну (Жирона) - 78,5%

9. Давид Сориа (Хетафе) - 77,8%