Голямата звезда на Арсенал Алексис Санчес за първи път, откакто стартираха преговорите му за нов договор с клуба, говори публично на тази тема. Чилиецът бе категоричен, че не всичко зависи от него и на този етап избегна да прави крайни констатации.

Той бе част от титулярния състав на „топчиите“, които в неделя паднаха с 1:2 от Манчестър Сити във Висшата лига и така записаха второ поредно поражение. Много от феновете на лондончани се притесняват, че още една безуспешна година може да накара Санчес да потърси късмета си на друго място. В момента бившият ас на Барселона се намира във финалните 18 месеца от контракта си, а същото важи и за друг ключов футболист – Месут Йозил.

27-годишният Санчес даде интервю пред „Скай Спортс“ на тази тема преди мача със Сити. „Нещата всъщност не зависят толкова от мен, колкото от клуба, ако там имат желание да покажат доверието си към мен“, коментира южноамериканецът.

„Много съм щастлив в клуба, обожавам го. Обичам треньорския щаб, обичам готвачите, обичам и всички служителите, които работят тук.“

„Искам да печеля и заради тези хора искам дори по-силно да постигна целите си. Желанието ми е да спечеля Висшата лига и Шампионската лига, защото това са трофеите, които липсват на Арсенал“, допълни Санчес.