Бившият централен защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд смята, че кариерата на Алексис Санчес на „Олд Трафорд” е приключила. Някогашният английски национал счита това, след като чилийското острие не успя да впечатли дори временния мениджър на „червените дяволи” Оле Гунар Солскяер от декември досега.

Норвежкият мениджър преобрази тотално отбора от северозападна Англия, но въпреки това Алексис не е част от основните му футболисти.

30-годишният футболист има само един гол във Висшата лига през този сезон, а сега се очаква да се възстановява между шест и осем седмици след получена травма в коляното срещу Саутхемптън в събота (3:2).

„Няма съмнение, че Санчес е фантастичен играч, но ние не виждаме това в Манчестър Юнайтед. Сега дойде контузия за него, която ще го извади от строя за дълго време. Представянето му пък не е това, което се очаква”, сподели Рио пред Goal.

„Оле Гунар Солскяер започна да работи с всички играчи в клуба, откак е в отбора. Нови лица започнаха да играят все по-често. За пример ще дам Виктор Линдельоф, който изглежда нов играч. Върна се в първия отбор и е част от защитата на клуба. Погба, може би най-ефективният играч в Лигата, е невероятен, откакто Солскяер е начело” продължи Фърдинанд.

„Маркъс Рашфорд е играчът, в който всички се надяваха, че ще се превърне, докато е в отбора, но Санчес още не може да намери себе си в Манчестър. Не можеш и да очакваш от мениджъра да „освободи” психически всеки един играч. Той прави това, което може засега, но Санчес още търси себе си”, завърши Рио Фърдинанд.

Санчес е близо до 600-ия си мач в професионалната си кариера, която стартира през 2005-а година. Той има също така 124 мача за националния отбор на Чили.