Защитникът на английския шампион Ливърпул - Трент Александър-Арнолд, призна, че през настоящата кампания не е на това невинаги е на същото високо ниво, което беше миналия сезон, когато „червените“ взеха титлата. Това важи и за тима като цяло.

„През сезона досега имаше периоди, в които усещах, че се справям много добре. Напоследък се опитвах да вляза в този същия ритъм. Сезонът е тежък и се надявам нещата да станат от само себе си. Доста трудно е, но нямам извинение. Просто искам нещата за отбора да се получават, а аз с добри игри да помагам да печелим мачове. Това е целта ми“, заяви Александър-Арнолд в интервю за „Sky Sports“ .

„Веднъж когато свикнеш да побеждаваш постоянно, което ние правехме през последните две години, приемаш това за нещо нормално и очакваш да продължиш така. Вероятно това е капанът, в който паднахме този сезон. Вярвахме, че понеже сме достатъчно добри, нещо се случи и ще можем да реализираме гол от нищото. Това се получаваше през миналия сезон и в този преди него. Но ако се вгледаме в детайлите, ще видим, че това не се е получавало, защото сме имали късмет. Ставаше, защото се трудехме здраво, правейки необходимото до последната минута“, продължи бранителят.

„Всеки тим минава през такива периоди. Няма как да очакваш победи във всеки един мач, особено в първенство като Висшата лига. Не би било редно както ние да го очакваме от самите нас, така и хората да го правят. Да, иска ни се само да печелим, но в главите си знаехме, че в даден момент този период ще дойде. Но ние няма да стоим и да търсим извинения. Липсата на централни защитници не е извинение, както не и това, че феновете ги няма. Това важи и за останалите отбори“, каза още Александър-Арнолд.

От 18:30 часа днес Ливърпул посреща Манчестър Сити в голямото дерби от 23-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят можете да гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.