Бранителят на Тотнъм Тоби Алдервейрелд коментира причините, които са го накарали да преподпише с тима на "шпорите". Наскоро той подписа нов договор до лятото на 2023 година. 

"Финансово клубът направи добър опит да ми покаже, че наистина ме искат и аз уважих това", започна Алдервейрелд пред "Sunday Telegraph". 

"Може би щях да получа повече някъде другаде, но когато избрах лоялността това означава нещо съвсем различно. Говорих с жена си, имаме второ дете на път. Първо я попитах какво иска тя. Тя ми отговори, че ще е щастлива да остане тук, но решението щеше да е изцяло мое. Това ми позволи да разгледам всички опции пред себе си", сподели още защитникът.  

Белгиецът каза още, че и мениджърите Маурисио Почетино и Жозе Моуриньо е имал влияние при подписването на новото споразумуние.

"Имахме някои добри разговори с мениджъра. Постигнахме много големи неща с него. Същото е и сега - всичке вярвят в това, което мисли и казва Жозе".  

Все още обаче двама от футболистите на лондончани са с изтичащи договори - Кристиан Ериксен и Ян Вертонген. Датчанинът е силно желан от Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, докато от бранителят се интересува италианския Наполи.