Ако отборът на Ливърпул спечели титлата в неделя, отборът ще вдигне „фалшив” трофей. Причината е, че на „Анфийлд” ще бъде изпратена реплика на оригиналната купа на Висшата лига. Истинският трофей ще пътува за "Амекс Стейдиъм”, където гостува Манчестър Сити.

Отборите на Юрген Клоп и Пеп Гуардиола се борят за първото място, а шампионската титла ще се реши в последния кръг, във финалния ден от Премиърлийг.

Очаква ни грандиозен финал в Англия - Ман Сити и Ливърпул

Репликата много често се използва от Висшата лига, като се излага в телевизионни студия и на промоционални турнета. Оригиналът, който беше на стадион "Етихад", тъй като Манчестър Сити го спечели миналата година, ще бъде изпратен за мача с Брайтън.

Медалите на победителите също ще бъдат на разположение на двата стадиона и всеки играч, който е записал поне пет участия през този сезон, ще получи такъв. Това в момента са 21 играчи от Манчестър Сити, 19 от състава на Ливърпул.

За осми път от създаването на Висшата лига през 1992 година насам шампионът на Англия ще бъде определен след изиграването на последния кръг от сезона.

Титлата в Англия и битките в последния кръг

Манчестър Сити и Ливърпул са в люта битка за титлата, като победа на "гражданите" при гостуването им в Брайтън в неделя ще им осигури триумф, но всеки друг резултат на "Амекс Стейдиъм", комбиниран с успех на Ливърпул над Уулвс у дома ще короняса "червените". Най-вълнуващите сблъсъци можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и  PLAY DIEMA XTRA.

Трофеят на Англия все още е притежание на Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages