Акциите на Манчестър Юнайтед са скочили с цели 17% след появилата се тази сутрин новина, че група катарски инвеститори се готвят да отправят много сериозна оферта за клуба. По-рано днес Daily Mail разкри, че представители от Близкия изток ще направят предложение на семейство Глейзър в следващите дни и са уверени в своите възможности да спечелят наддаването.

Изданието допълва, че катарците са готови да направят и сериозни инвестиции в клуба, ако успеят да завършат сделката за клуба. Освен това те ще бъдат изправени и пред един много сериозен проект - обновяване на стадион „Олд Трафорд“ или построяване на ново модерно съоръжение. Групата от Катар ще предостави сериозни финанси на мениджъра Ерик тен Хаг за селекция през лятото.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Смята се, че семейство Глейзър искат над 6 милиарда паунда за клуба. Всички тези новини са повлияли ентусиазиращо на очакванията за бъдеща сделка, което пък покачи цената на клуба с почти една пета само за няколко часа. Очакванията всички потенциални оферти за „червените дяволи“ да пристигнат в следващите дни, след което да бъдат започнати преговорите.

Американската инвестиционна банка „Рейн“, която осъществи продажбата и на Челси през миналата година, контролира и продажбата и на Манчестър Юнайтед. Надеждите на всички замесени страни е сделката да бъде завършена още преди отварянето на летния трансферен прозорец.