Отборът на Лестър продължава безпрецедентния си ход към титлата във Висшата лига с нова победа в Англия. „Лисиците“ победиха като гост Съндърланд с 2:0 в мач от 33-я кръг. Това бе пета поредна победа и седми мач без загуба за тима на Лестър, който вече има 72 точки в актива си, с цели 10 повече от втория Тотнъм, който е с 62 и мач по-малко.

Двата гола за състава, воден от Клаудио Раниери бяха дело на Джейми Варди в 66-ата минута и 95-ата минута. Варди вкара първите си голове от шест мача насам и вече има общо 21 на сметката си. Нападателят се нареди до Гари Линекер, който е последният играч на Лестър вкарал 20 и повече гола в един сезон.

С този гол пък Лестър постави и нов клубен рекорд за най-много попадение за един сезон във Висшата лига, след като "лисиците" вече имат 56 гола.

Отборът на Съндърланд прекъсна серията си от четири поредни хикса и остава на 18-а позиция в Англия с 27 точки в актива си. Съндърланд допусна първо поражение от Лестър като домакин в историята на Висшата лига.

Двата състава изиграха равностойно първо полувреме, като и двата тима имаха обещаващи ситуации, но не успяха да реализират. Гостите започнаха по-активно в търсене на раннно попадение, но не сполучиха, а по-късно и футболистите на Съндърланд бяха близо до откриване на резултата.

В 12-ата минута Джейми Варди стреля с глава по посока вратата на домакините, но топката мина вдясно от вратата. Само три минути по-късно Уес Морган надскочи защитата на Лестър и отправи удар, но също пропусна.

Една от най-интересните ситуации за първата част бе в 25-ата минута, когато Шинджи Оказаки бе съборен в наказателното поле на Съндърланд, но не последва сигнал за дузпа. И двата тима имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на съперника в две ситуации през първите 45 минути, но реферът остана безмълвен.

В добавеното време Каспер Шмайхел пък трябваше да спася вратата си след удар на Фабио Борини и в крайна сметка резултатът остана 0:0 на почивката.

Лестър

източник: Gulliver/GettyImages

Второто полувреме стартира с две добри ситуации за домакините от Съндърланд, като в 46-ата и 52-ата минута Фабио Борини не успя да се разпише.

Малко по-късно Лестър пък бе близо до попадение след изстрели на Шинджи Оказаки в 53-ата и комбинация между Джейми Варди и Даниел Дринкуотър в 54-ата, но Вито Маноне спаси вратата си.

Мигът на Джейми Варди обаче дойде в 66-ата минута. Дринкоутър намери с перфектен дълъг пак нападателят, който реализира за 1:0 в полза на гостите от Лестър.

Десетина минути по-късно Марк Олбрайтън опита удар от окоо 20 метра, но Маноне отново е намеси.

След 80-ата минута Джак Родуел излизе в обещаваща позиция, но така и не падна попадение за Съндърланд, а за сметка на това в продължението на двубоя Джейми Варди успя за втори път да преодолее стража на домакините Вито Маноне и оформи крайното 2:0, реализирайки 21-я си гол за сезона в Англия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS