Голмайстор №1 в историята на Манчестър Сити Серхио Агуеро потвърди с емоционално изявление, че се разделя с клуба след края на сезон. Аржентинският нападател се сбогува с феновете на "гражданите" и добави, че за него предстои ново предизивикателство в кариерата.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

"Когато един цикъл приключи, много емоции излизат на преден план. Удовлетворен и горд съм от факта, че играх за Манчестър Сити в продължение на десет години - нещо, което е рядко постижимо от професионален футболист в днешно време. Десет сезона изпълнени с много отличия, в които аз успях да вляза в историята, като водещият голмайстор на клуба. Изградих неразрушима връзка с всички в клуба. Дойдох през 2011-та, когато се правеше реконструкция на тима, като с напътствията на собствениците и представянето на футболистите успяхме да станем най-добрите в света", написа Кун Агуеро в социалните мрежи. 

"Ще продължа да давам всичко най-добро от себе си до края на сезона, за да можем да спечелим още титли и да донесем радост на феновете. След това ще започне нов етап в кариерата ми. Аз съм готов да посрещна новите предизвикателства със същата страст и професионализъм", добавя нападателя, който пристигна в тима през лятото на 2011 година от Атлетико (Мадрид).

За десет години Серхио Агуеро записа 384 мача и вкара 257 гола с екипа  на "гражданите" във всички турнири.

Вече към аржентинеца има сериозен интерес от италиански грандове