Отборът на Манчестър Сити победи с 3:0 Челси в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Серхио Агуеро се превърна в истински герой за гостите, след като реализира три попадения на „Стамфорд Бридж“.

От 78-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, след като Тибо Куртоа извърши нарушение срещу Фернандиньо. Именно от 11-метровата бяла точка аржентинецът оформи своя хеттрик. Преди това Серхио Агуеро се разписа след брилянтни контраатаки. Именно това бяха футболистът и елементът от играта (контраатаката), с които домакините не успяха да се справят.

Още в 3-ата минута гостите създадоха първото опасно положение. Кевин Де Бройне върна топката към Серхио Агуеро, който стреля отблизо, но тя беше отклонена в последния момент от Гари Кейхил в корнер.

Почти незабавно последва отговор на Челси. Педро се оказа на много добра позиция, но изстрелът му беше блокиран буквално от голлнията.

В 9-ата минута топката се оказа в мрежата на Манчестър Сити, Диего Коста беше в положение на засада при извеждащото подаване.

Двуострата игра продължи с нова добра възможност, но Джо Харт спаси след диагонален удар отляво на Рубен Лофтъс-Чийк.

Яя Туре направи страхотно подаване към Кевин де Бройне в 23-ата минута, той от свия страна напредна, но Тибо Куртоа се намеси с вещина.

Гостите реализираха след прекрасна контраатака в 33-ата минута, която Джон Оби Микел не успя да спре в центъра на терена Кевин де Бройне, той подаде на Серхио Агуеро, аржентинецът стреля от границата на наказателното поле, а след лек рикошет в Гари Кейхил топката влетя в мрежата за 1:0.

Челси започна много активно второто полувреме, за сметка на това обаче, „гражданите“ се възползваха от поредна пролука в защитата. В 54-ата минута след нова контраатака, Серхио Агуеро получи хубав пас от Самир Насри, за да реализира втория гол в срещата.

В 75-ата минута се наложи Самир Насри да бъде заменен заради болка, която получи в течение на двубоя.

Драматичните събития за Челси не бяха приключили. В 78-ата минута Тибо Куртоа фаулира в наказателното поле Фернандиньо, откъснал се напред. Съдията незабавно отсъди дузпа и даде червен картон на вратаря на „сините“. Джон Оби Микел веднага беше жертван и трябваше да излезе, за да се появи като негова смяна Асмир Бегович, за да продължи да пази. Серхио Агуеро обаче беше достатъчно хладнокръвен, за да реализира хеттрик за 3:0.

След успеха Манчестър Сити се изкачи на третото място във временното класиране с 60 точки, изпреварвайки с една Арсенал, който обаче не е изиграл мача си от кръга. Челси е на 10-ата позиция с 44 пункта.