Бившият нападател на Манчестър Сити и Барселона Серхио Агуеро не смята, че единствено Ерлинг Холанд е ключът към триумф на „гражданите“ в Шампионската лига.

„За мен не е така. Поне моето мнение е такова“, коментира Агуеро в блога си в изданието Stake.com blog по повод твърдението, че норвежкият нападател е ключова фигура за дълго чаканото спечелване на титлата в най-престижния европейски клубен турни по футбол.

„Сити се нуждаеше от ефективен нападател, точно такова попълнение имаха нужда. Но един играч никога не може да гарантира сам спечелването на титла. Ключов е отборът. Особено в Манчестър Сити, където основното оръжие е силната колективна игра“, обясни бившият аржентински футболист.

За Манчестър Сити предстои сблъсък с Байерн Мюнхен на четвъртфиналите в Шампионската лига този сезон. „В Германия познават добре Ерлинг Холанд. Наясно са какво може той. Трябва да разберат как да спрат целия отбор, а не само Холанд“, пише още Серхио Агуеро, който прогнозира, че норвежецът не е единственият футболист, който може да застраши германския първенец.

Агуеро добави, че очаква Манчестър Сити да продължи напред в Шампионската лига. „Тимът показва брилянтна игра и има богат арсенал от способи да преодолее различни противници“, смята още аржентинецът.

Автор: Кремена Младенова/БТА