След победата над Челси с 3:0 мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини възкликна, че разполага с най-добрия нападател във Висшата лига. Съмнения относно неговото име не може да има - Серхио Агуеро продължава да бъде една от най-ярките звезди гна Висшата лига още от своето пристигане преди сезон 2011/2012.

Тогава "гражданите" платиха около 35 милиона паунда за подписа му, като досега това си остава една от най-значимите сделки в историята на клуба. Хеттрикът на Кун Агуеро на "Стамфорд Бридж" беше едва третият, който този стадион вижда от противников играч в ерата на Висшата лига, а с попаденията си неговата сметка в елита на Англия достигна до 99 гола в 146 мача.

За съжаление южноамериканецът няма да може да се похвали с най-бързите 100 гола в Премиър лийг - тази титла принадлежи на незабравимия Алън Шиърър, който достигна до тази кота само в 123 срещи. При положение, че Агуеро продължи да бележи със същите темпове обаче, той би се наредил на второто място, което към момента се държи от Тиери Анри с 100 гола в 160 мача. Остава ни само да видим дали юношата на Индепендиенте ще успее да изпълни мисията до края на сезона.

Първият шанс за него е тази вечер в отложения мач от 30-ия кръг срещу Нюкасъл, който стартира от 21,45 часа. Срещата можете да наблюдавате пряко в ефира на Diema Sport 2 и онлайн на Gong Play.