Агентът на Жоржиньо разкри, че неговият клиент е постигнал съгласие да осъществи трансфер в Манчестър Сити преди да се официализира трансфера му в шампиона на Англия. 

Италианският халф бе цел №1 на Хосеп Гуардиола през това лято, но Челси „похити” сделката в последния момент и Жоржиньо пристигна на „Стамфорд Бридж” след треньора си в Наполи – Маурицио Сари.

Агентът Жоао Сантос потвърди, че е имало договорка с „гражданите”, но Сити и Наполи са били далеч от разбирателство за цената на играча, а в последния момент Челси е реагирал и е взел халфа.

„Всичко с Жоржиньо бе договорено. Имаше договорка между мен, него и Манчестсър Сити, но нямаше такава на ниво клуб-клуб. Всички страни трябваше да са съгласни, но Наполи не бе с офертата на Сити”, сподели Сантос пред неаполитанско радио.

„Последва запитване от Челси, които искаха да разберат каква е ситуацията, а след като и Сари замина за Лондон, то за тях беше лесно да реагират”, продължи Сантос пред радио Kiss Kiss.

Жоржиньо е основна част от състава на „сините” от Лондон, като е неизменен титуляр в отбора на Маурицио Сари в първите четири срещи за Челси.