Агентът на бранителя на Тотнъм Ян Вертонген Том де Мюл сподели, че клиентът му все още не е взел окончателно решение около нъдещето си и че все още има шанс да преподпише с клуба. 

Вертонген беше видимо разочарован, след като беше заменен в двубоя със Саутхемптън от 4-тия кръг на ФА къп в 55-та минута. Това породи допълнителни спекулации в английските медии относно бъдещето на бранителя, но самият агент на играча потвърди, че нищо не е ясно все още. 

"За момента нямаме споразумение за нов договор, но не изключваме нищо. Има сериозен интерес към Ян за свободен трансфер през лятото, но въпреки всичко Тотнъм остават като реалистична опция. Вратата все още е отворена за всичко", започна де Мюл. 

"Ян все още се чувства щастлив в Тотнъм и Лондон и изобщо не е лесно да оставиш всичко изградено до момента с лека ръка. Той има огромно уважение към клуба, както и той към него. Връзката е силна и е логично да е така след 8 години съвместна работа". 

"Когато Ян беше заменен срещу Саутхемптън той просто беше разочарован от собственото си представяне и това на тима. Тези неща са нормални и трудни за прикриване. Той все още иска да постигне високи резултати с клуба", завърши агентът на белгийския защитник.