Антонио Валенсия може да се присъедини към Арсенал, след като напусне Манчестър Юнайтед, съобщи неговият агент и баща. Договорът на 33-годишния защитник изтича в края на настоящия сезон и агентът му и негов баща Луис заяви, че със сигурност синът му ще поеме към друг клуб през лятото.

Според него, Арсенал, заедно с Уест Хем, Интер и клуб от Китай се интересуват от услугите на еквадорския национал. „Той определено няма да продължи кариерата си в Манчестър“, сподели Луис Валенсия пред еквадорското издание „Ел Универсо“.

„Той иска ново предизвикателство и договорът му на „Олд Трафорд“ няма да бъде подновен. Както всичко в живота, и това достига до своя край. „Той иска да избере най-доброто място за себе си, но преди всичко иска да подпише контракт за две години. Не заради парите, а заради това да се бори за важни трофеи“, завърши Луис.

Първият избор на десния бек за Арсенал Ектор Бейерин е извън терените поради травма на коляното от януари насам и се очаква да бъде в лазарета до началото на новия сезон във Висшата лига. „Артилеристите“ привлякоха миналото лято 35-годишния ветеран Щефан Лихщайнер със свободен трансфер за една година.