Дмийтри Селюк, руски агент, който представлява бившата звезда на Манчестър Сити Яя Туре, предположи още през 2018 г., че Пеп Гуардиола никога повече няма да спечели трофей от Шампионската лига в кариерата си, тъй като африканските шамани са прокълнали мениджъра за лошото му отношение към полузащитника.

Но наскоро Селюк каза, че иска Манчестър Сити да спечели не само Шампионската лига, но и да направи требъл, а проклятието над каталунския мениджър е било премахнато.

"Искам да се извиня за това нещо. Мисля, че е време тази горчивина да спре и знам, че Яя се чувства по същия начин, защото не желае нищо друго освен успех на Сити. Мога да кажа, че проклятието вече е отменено от шаманите и че мисля, че Сити ще спечели Шампионската лига под ръководството на Пеп", заяви Селюк.

"Те имат добри шансове да спечелят турнира тази година. Но каквото и да се случи, те със сигурност ще го спечелят през следващите три години. Спомняте ли си, когато веднъж критикувах Сити, че не подариха на Яя торта на рождения му ден? Е, аз имам рожден ден този месец и моят подарък е това проклятие да бъде прекратено. Всъщност се надявам Сити да спечели требъл този сезон", допълни агентът.

"Гражданите", под ръководството на Гуардиола, бяха агонизиращо близо до вдигането на първата си титла в Шампионската лига през кампания 2020/21, но загубиха от Челси на финала. През миналия сезон, въпреки че водеха с общ резултат от 4:2 срещу Реал Мадрид до последните минути на техния полуфинален реванш, те бяха изхвърлени от състезанието. Този път те са на път да станат първият английски клуб след Манчестър Юнайтед през 1999/00 г., който печели требъл.