Агентът на Яя Туре Димитри Селюк нападна остро мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, като го нарече лицемерен и го нарочи, че не показва уважение.

Драмата продължава от лятото, тъй като Туре бе изваден от състава за Шампионската лига.

Селюк нападна каталунеца за първи път още тогава, а Гуардиола заплаши да не ползва клиента му, докато агентът не се извини.

„Когато Яя бе останев извън състава за Шампионската лига се обадих на Пеп. Исках да разбера причините, но той не ми върна обаждането“, заяви Димитри Селюк пред Daily Mirror.

„Пеп говори за уважение. Но не може да получиш уважение без да покажеш същото. Преди Сити да играе на „Ноу Кап“, отново се обадих на Пеп. Исках да го попитам далли може да поговорим докато е в Барселона. Няма за какво да се извинявам. Защо да се извинявам, когато съм казал само истината. Идеята ми беше да говорим като мъж с мъж и да разбере как да подобрим нещата за доброто на Манчестър Сити и Яя. Но не получих отговор. Пеп позволява на егото си да излиза на преден план, когато взима решения, а това не е най-доброто за Манчестър Сити“, коментира агентът на Туре.

Селюк смята, че Гуардиола отмъщава на Яя Туре. „Знам какъв му е проблемът. Когато Гуардиола накара Яя да напусне Барселона, аз го критикувах. Това е отмъщение. Това е лично, а не професионално. Попитах Сити през лятото дали искат Яя на напусне и ми казаха, че той е част от плановете им. Сега е ясно, че това не е била истината. Мисля, че планът беше да унижаг Яя“, добави още Димитри Селюк.