Бившият нападател на Арсенал, Манчестър Сити, Тотнъм и Кристъл Палас Емануел Адебайор призна, че няма идея на какво се дължи лошата му репутация в Англия.

Почти със стъпването си за първи път на футболния Албион, тогоанецът се сдоби със славата на злодей, а това беше подсилено и от начина, по който се раздели с Арсенал и как при първия си гол срещу тях като играч на Сити пробяга целия терен, за да се израдва точно пред агитката на „топчиите“.

Последният тим на 32-годишният футболист във Висшата лига бе Кристъл Палас, където той изкара кратък период без особен успех. „Обожавам Англия, обожавам Висшата лига и искам да намеря път обратно към нея. Отново искам да играя на топ ниво, това е сигурно“, обясни Адебайор.

„Аз имам лоша репутация в Англия и не разбирам защо. Може би това е нещо, което просто ме преследва. Винаги съм повтарял, че 90 процента от момчетата, с които съм играл, ще кажат, че съм страхотен човек и съотборник. Другите, тези, които работят на портата на всеки стадион, където съм играл, ще ви кажат, че съм скромен и добър. Пресата обаче може да казва каквото реши. В хода на своята кариера имам нещастието да съм жертва на доста негативизъм от тях“, сподели Адебайор пред „Индипендънт“.