Лестър успя да излъже Ливърпул с минималното 1:0 в най-здравия мач от кръга във Висшата лига. Мохамед Салах пропусна дузпа в 15-а минута, а Адемола Лукман нанесе удар за "лисиците" в 58-та минута, което се оказа и достатъчно за героичния успех на домакините. Гостите вероятно няма да знаят как са загубили срещата, след като Садио Мане, Салах и Диого Жота успяха да изпуснат поне по две големи положения. 

24 снимки

Двубоят започна двуостро и още в 4-а минута Диого Жота получи шанс да стреля от удобна позиция, но изстрелът му беше блокиран. Минута по-късно Бубакари Сумаре шутира неточно отдалеч. В осмата минута Джордан Хендерсън се отчете със силен изстрел от разстояние, но отново над вратата. 

След силното начало гостите стигнаха до шанс за 1:0. Мохамед Салах беше съборен в наказателното поле и Майкъл Оливър веднага отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана египтянинът, който обаче пропусна, а след това не сполучи и при добавката с глава на празна врата. 

В 23-та минута натискът на "червените" продължи и след центриране на Чембърлейн, Хендърсън не успя да засече, но топката принуди Шмайхел да прави майсторско спасяване. В 32-та минута Салах отново се оказа на отлична стрелкова позиция, но Каспър Шмайхел извади с вещина. 

В 45-та минута Жота отново остана на голова позиция, но пак стреля встрани от вратата на Шмайхел. 

Лестър Ливърпул

източник: sofascore.com

В началото на втората част гостите продължиха да са по-активни и стигнаха до поредно огромно положение. Садио Мане беше изведен на стрелкова позиция, но отново разочарова със завършващия си удар. 

Пропуските на Ливърпул бяха наказани три минути след това, когато Дюсбъри Хоу проби отляво, след което продължи към Лукман, който се справи с Матип и Ван Дайк и стреля в близкия ъгъл за 1:0. Така Лукман се разписа само 150 секунди, след като влезе в игра на мястото на Ихеаначо.

"Лисиците" се върнаха назад, за да пазят резултата, а като че ли силите и идеите на "мърсисайдци" започнаха да привършват. В последните 10 минути обаче шансовете отново заваляха. Диого Жота пак не уцели вратата в 82-а минута, а 4 по-късно Ван Дайк беше спрян от вездесъщия Шмайхел. До края на мача опълчението на Лестър някак издържа и тимът на Брендън Роджърс се поздрави с минималния успех. 

Лестър - Ливърпул 1:0

1:0 - Адемола Лукман (58)

Лестър: Шмайхел, Амарти, Ндиди, Томас, Кастан, Дюсбъри-Хол, Сумаре, Чодхури, Медисън, Ихеаначо, Варди;

Ливърпул: Алисон, Цимикас, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Фабиньо, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Жота;