Собственикът на Челси Роман Абрамович заяви, че спечелените трофеи от лондонския клуб оправдават текучеството на мениджъри под неговото ръководство.

Челси има 14 мениджъри, откакто руският милиардер Абрамович купи клуба през 2003 година, а Томас Тухел е последният на "Стамфорд Бридж", след като замени Франк Лампард през януари.

През този период Челси спечели 16 големи трофея, включително Шампионска лига, Лига Европа два пъти и пет титли във Висшата лига.

"Мисля, че трофеите говорят сами по себе си и показват какво успяхме да постигнем през тези години. Моята цел е да продължим на печелим купи и да изграждаме бъдещето. Челси има богата история и аз се чувствам късметлия, че съм част от това. Клубът го имаше и преди мен и ще продължи да го има и след мен. Моята работа е да подсигуря, че ние сме успешен клуб днес, както и да градим бъдещето", каза Абрамович в интервю за списание "Форбс".

"Мисля, че сме прагматични в избора си. И ни е удобно да правим правилните промени в точното време, за да гарантираме, че можем да постигнем дългосрочните си амбиции. Тези, които се присъединят, разбират целите както на терена, така и ролята, която клубът играе в обществото", добави милиардерът по повод честата смяна на мениджъри в Челси.

Отборът от Лондон, който е четвърти във Висшата лига с 51 точки от 29 мача, приема Шефийлд Юнайтед в среща от четвъртфиналите за Купата на Англия в неделя.