След 11 години в Арсенал полузащитникът Аарън Рамзи ще трябва да напусне Лондон и да се отправи към Торино. Футболистът подписа предварителен договор с Ювентус с космическата заплата от 400 хиляди паунда на седмица.

Момчето от Керфили, Южен Уелс, ще се превърне в осмия най-добре платен футболист в света. Толкова много неща се промениха за Рамзи през последните 11 години. Почти 1/3 от живота си той носи екипа на „артилеристите”.

Връщайки се назад във времето, през 2008 година, полузащитникът за първи път преминава през портите на тренировъчната база на лондончани. Едва на 17 години, зад волана на зеления автомобил – Форд Фиеста.

Покривът на колата му е бил изрисуван в черно-бяло каре, което веднага е било забелязано от новите му съотборници. Робин ван Перси и Сеск Фабрегас вероятно все още разказват легенди за този ден, пише "Сън".

И тогава Аарън Рамзи се превърна в Рамбо.

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/GettyImages

Но псевдонимът му в Кардиф Сити никак не е бил толкова бляскав. Бившият играч на уелския тим Стив Томпсън веднъж разкри, че всички го наричали Мардж Симпсън (от анимационния сериал „Семейство Симпсън”), заради косата му и първата му кола – светлозеления Форд Фиеста.

По онова време той е един от най-желаните таланти в британския футбол. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, Дейвид Мойс от Евертън и сър Алекс Фъргюсън от Манчестър Юнайтед го следят.

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/GettyImages

Аарън Рамзи разговаря с Фърги по телефона, среща се с Мойс, но е лично впечатлен от „артилеристите”. Арсенал наема частен самолет и изпраща младия играч и семейството му в Швейцария, където Венгер работи като коментатор по време на Евро 2008. След това всичко е история… Преминава в Арсенал от Кардиф срещу 4,8 милиона паунда.

Първоначално Аарън Рамзи не се справя много добре в правописа, но от учителите си по-късно е описан като студент за подражание.

Футболистът е считан за универсален, а талантът му проправя път сред най-големите. През април 2007 година той е най-младият играч на Кардиф, който влиза като резерва, за да се изправи срещу Хъл Сити на възраст 16 години и 124 дни.

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/GettyImages

След 11 години в Арсенал той вече е една от звездите на Висшата лига. Аарън Рамзи преодоля ужасяваща контузия на крака, за да изведе Арсенал до три трофея от ФА Къп, като вкара срещу Хъл Сити на финала през 2014 година и на Челси през 2017 година.

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/GettyImages

Полузащитникът ще трябва да направи емоционално сбогуване в следващите месеци, защото клубът ще бъде напуснат от едно „смело сърце”.

На „Емирейтс” момчето се превърна в мъж. И ще си тръгне като горд съпруг и баща на три деца. Аарън Рамзи се ожени за голямата си любов от детството – Колийн – преди 5 години. През 2015 година те вече имаха своето първо дете, а две години по-късно им се родиха и близнаци.

Днес семейството вече е отправило поглед към Торино, където със сигурност няма да има светлозелена Форд Фиеста.

Аарън Рамзи

източник: Gulliver/GettyImages