Почти никой не остана в Манчестър Юнайтед, който да вярва на мениджъра Жозе Моуриньо и да се надява, че той може да обърне развоя на трагичния сезон до момента. И въпреки това, едва ли скоро ще видим уволнението на португалеца. 

Причината е, че той има умопомрачителна неустойка в договора си, която е в размер на 25 млн. паунда. Ако собствениците решат да махнат Специалния още днес, в този момент, ще трябва да се разделят с тази огромна сума. 

И тук идват вече различните аспекти на договора на Моу. Цялата въпросна сума важи, само ако бъде уволнен преди затварянето на зимния трансферен прозорец и "червените дяволи" още имат математически шансове за Топ 4. Тези условия са налице. 

Ако той бъде уволнен през февруари или в момент по-нататък през сезона, в който вече амбициите на Юнайтед няма как да стигнат за място в Шампионската лига следващата кампания, неустойката му ще е в размер на 18 млн. паунда. Това е еквивалентът на едногодишната заплата на Специалния. 

Така че ако ще се стига до раздяла с Моуриньо, със сигурност бордът на директорите ще му даде още минимум два месеца. Ако, разбира се, през това време кампанията не се е развила от лошо към катастрофално за клуба.