В добавеното време на мача добрите реакции на Тибо Куртоа лишиха отбора Хави Кийеха от изравнителен гол след двойно спасяване на белгиеца.

20-ото попадение на Дани Ингс в английската лига сне победата на Брайтън над Саутхемптън, след като на „Сейнт Мери” двата отбора направиха 1:1. Нийл Мопе даде аванс на „чайките”, след като отбраната на домакините „заспа” след 17 минути, като Брайтън знаеше, че трите точки щеше да свърши работа да се капитализира утвърждаването на клуба в елита на Англия два мача преди края.

Двойната смяна на Ралф Хазенхютъл на почивката обаче даде друга визия на „светците”, а Ингс изравни след страхотен изстрел от далечна дистанция, удряйки се топката в гредата в 66-ата минута.

Яник Вестергаард можеше да донесе победата на Саутхемптън, но ударът му от сериозно разстояние се отби в напречната греда на вратата, пазена от Матю Райън.

Резултатът прави така, че Саутхемптън остава 12-и в класирането, на десет зад десетия Бърнли. Брайтън се нуждае от една точка, за да е напълно сигурен в оставането си в елита на Англия.