Отборът на Суонси изигра един от мачовете на сезона към този момент в Чемпиъншип! "Лебедите" изоставаха с гол от Милуол, но направиха пълен обрат като гост на "Дъ Ден" в среща от 6-ия кръг на втория ешелон в английския футбол. Победата за тима от Уелс е още по-сладка, тъй като тя бе постигната с 10 души.

Още в 5-та минута Суонси остана с човек по-малко, след като нападателят Кортни Бейкър-Ричардсън получи директен червен картон след грубо влизане в краката на противников играч. До изтичането на 60-ата минута, действията на терена не предвещаваха с нищо за това, което следваше в оставащия половин час. В 62-ата минута Мъри Уолъс откри за домакините от Милуол, които в крайна сметка се възползваха от численото си предимство на терена.

В 76-ата минута Кайл Ноутън все пак израни за Суонси, а 5 минути преди края на двубоя Оливър МакБърни успя да оползотвори пас на Джеферсон Монтеро и на празна врата донесе успеха за своя тим.

 Страхотно впечатление след появата си на терена направи именно еквадорецът Монтеро, който подаде последния пас и за двата гола на своя тим. Монтеро се появи в игра в 66-ата минута, а след това бе и основата на направения обрат. Той докосна топката 20 пъти и имаше точност на подаванията от 90% - и всичко това на 29-ия си рожден ден. След този успех Суонси се изкачи до 6-о място в Чемпиъншип с актив от 11 точки, докато Милуол е 16-и с 5 точки.