Манчестър Юнайтед реализира един гол от един удар в рамката на вратата и победи застрашения Норич като гост с 1:0.

Мачът е от 37-ия кръг, но на Юнайтед предстоят два мача до края, тъй като има и отложен мач срещу Уест Хем през седмицата. Това запази шансовете му за класиране в Топ 4, а засега е пети.

Юнайтед не блесна изобщо в мача срещу „канарчетата“, но с трите спечелени точки се приближи на една от съгражданите си от Сити, които към този момент имат същия брой мачове и 64 точки.

Норич също не направи почти нищо в този мач и се запътва все по-сериозно към Чемпиъншип. „Канарчетата“ са предпоследни с 31 точки, на две от спасителния бряг, където стои Нюкасъл, и има още два мача до края.

Мачът бе много скучен и посредствен, като ще се запомни с контузии още на загрявката на Антони Марсиал и в 10-ата минута Матео Дармиан, който напусна принудително. С това епидемията от контузии в Юнайтед този сезон продължи.

Първата част започна със съмнение за дузпа в полза на Норич за задържане от страна Карик на противников нападател, но съдията замълча. В 4-ата минута Камерън Джером създаде единствената голова възможност за Норич, която Де Хеа отрази.

Крис Смолинг пък стреля опасно с глава в 29-ата за Юнайтед, което дълго време беше единствената добра възможност за гостите. Топката излезе в аут.

В 72-ата минута обаче Рууни влезе опасно в пеналта на Норич, забави се малко, но подаде на връхлитащия Хуан Мата, който не сбърка – 0:1.

До края Норич не застраши вратата на Юнайтед, докато Шнейдерлин имаше голов шанс пред другата, но прати топката покрай гредата. Мемфис Депай в добавеното време стреля добре от фаул, но топката отново излезе в аут.