Мислите ли, че знаете кой е най-богатият футболист в света? Може би първите имена, които изплуват в съзнанието Ви са тези на Кристиано  Роналдо , Лионел  Меси, Неимар  и други футболисти  от този калибър. Но грешите.

Твърде вероятно е дори да не сте чували за него. Става дума за 19-годишния Фаик  Болкиа , който в момента се подвизава в тима на Лестър  Сити.

Може би се питате как е възможно това? Елементарно е – просто трябва да бъдете племенник  на султана на Бруней Хасанал  Болкиа , чието  състояние е оценявано на над 20млрд . долара.

Историята на Фаик  е доста интересна. Той започва кариерата си в скромния тим на Нюбъри , където прави  първите си стъпки във футбола. През 2009 година талантът на Болкиа  е забелязан от скаути на Саутхемтън , който пък притежава една от най-реномираните футболни  школи на Острова.

Крилото остава в южния град до 2013 година, но не получава предложение за договор. Именно затова той заминава за Лондон, където кара пробен период в един от местните грандове – Арсенал. Болкиа  дори взема участие за една от формациите на клуба в приятелския турнир Lion City Cup. Следва двугодишен период в школата на Челси , преди брунеецът  да се озове в отбора на Лестър .

Въпреки че е роден в Лос Анджелис, Фаик  решава да играе за националния отбор на Бруней, за който има девет мача и един гол.