Настоящи и бивши футболни величия на английската висша лига почетоха обичая за Баба Марта. Сред тях личат имената на актуалните капитани на лондонският Челси - суперзвездите Сезар Аспиликуета и Гари Кейхил. 

Легендите на Премиершип Пауло Ферейра, Джермейн Джинъс и Робер Пирес също уважиха българският празник, който честваме навръх 1-ви март. 

Всички те си направиха специални снимки за спомен със симпатичните мартенички, като показаха съпричастността си към този стар наш традиционен обичай. 

Мартениците им бяха лично дарени от Кирил Евтимов при поредната му визита в Лондон, където той изгледа мега-дербито от шампионската лига между Челси и Барселона. Това не е първо такова хрумване на бургазлията, който и миналата година подари мартеници на играчи на “сините“, един от които бе бразилеца Давид Луис – идея родила се след разговор между Евтимов и Димитър Попов, който е шеф на българския фенклуб на Челси-България.

Любопитното е, че двама от получилите мартеници Кейхил и Пирес са изявили желание и моментално са си ги вързали на китката, както обичаят повелява.

„На всички им беше много интересно като получиха мартениците. На Кейхил това е за втори път, като и той и Джинъс казаха, че ще се похвалят на българските си приятели съответно Стилиян Петров и Димитър Бербатов. А на Пирес и Ферейра дадох и за семействата им, нека да се радват всички“, споделя „човекът в кадър“ Кирил Евтимов.