Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк рядко показва съкровището, което крие у дома. Бранителят обаче беше в компанията на своята дама по време на церемонията за връчването на Златната топка в Париж. Двойката мина по червения килим, за да могат феновете да се насладят на красотата на неговата половинка.

Историята им е като от красива приказка…

Рике и Ван Дайк се запознават още като деца. Тя е неизменно до него по време на футболния му възход. През 2013 година Рике се отказва от своята кариера, за да се посвети на бъдещето на своята половинка. Красавицата решава да замине заедно с него, когато той се присъединява към Селтик.

„Работих като мениджър по продажбите и предлагах различни модни марки в магазините в Холандия. Обичах работата си, но трябваше да се примиря, за да мога да последвам своето сърце. Да съм с него, където футболът го отведе”, споделя Рике, обръщайки се назад.

Любовта им е истинска. Вричат се във вечна вярност от деца, за да могат да се радват на успехите на играча заедно - след като той се утвърди като един от най-добрите защитните в света.

Тя е плътно зад него при всяка стъпка в кариерата му. Изоставя модната индустрия, за да му се посвети изцяло.

Двойката има две деца - момиченца. По-голямата - Нила се роди през 2014 година, за да направи връзката им още по-силна. Преди раждането на детето Ван Дайк отправя необичайна молба към бременната Рике.

Красавицата трябваше да присъства на мач на националния отбор на Холандия през 2014 година, когато Ван Дайк беше за първи път повикан в състава. Той беше твърдо решен да сподели този момент с жената на своя живот. За съжаление обаче, защитникът трябваше да изчака още една година преди да дебютира за „лалетата”.

Самата Рике предпочита да стои в сянката на своята половинка, да не привлича вниманието в социалните мрежи като много други футболни половинки. Въпреки това двойката понякога пуска общи свои снимки, макар и рядко.