Снимка на Мохамед Салах и актрисата Емилия Кларк, известна с ролята на Денерис Таргариен в "Игра на тронове", стана абсолютен хит в социалните медии и накара дори Юрген Клоп да завиди на своя звезден футболист.

Снимката бе направена по време на гала вечерта на списание "TIME" в Ню Йорк, посветена на стоте най-влиятелни хора през 2019-а, сред които е и Салах.

Египтянинът се радваше на сериозна популярност на събитието като се снима още с имена като Рами Малек, Тейлър Суифт и Джими Фалън. Но единствено снимката с "майката на драконите" предизвика такъв интерес.

А Клопо, очевидно също фен на "Игра на тронове", се пошегува, че също би искал да се запознае с Емилия Кларк.

"Пътуването в днешно време вече не е проблем", заяви Клоп на въпрос, дали отиването до Ню Йорк ще попречи на подготовката на Салах. "Щеше да е по-голям проблем, ако колата му се счупи и трябва да идва пеша!"

"Той пропусна една тренировка. Днес (четвъртък) тренира и всичко е наред отново. Видях няколко снимки и изглеждаше брилянтно в своя смокинг. Уоу."

"Срещна доста известни хора. Госпожица Таргериан, нали? И тя беше там. Ако ме беше попитал, може би щях да отида с него! Беше много интересно и сега е отново тук, така че всичко е напред. Много съм горд, защото хората във футбола, ние сме по телевизията, във вестниците и през повечето време не казваме много умни неща. Но Мо е много умен човек и ролята му е много вдъхновяваща. Той каза някои добри неща и се надявам да е вдъхновил някои хора да се замислят за някои неща."

"В света в момента е много важно да има хора като Мо. Това не трябва да е първата му работа, но естествено, е важно да има мнение и да го обявява публично. Бях напълно ок, често казваме, че футболът не е най-важното нещо в света, но когато можеш да го докажеш, трябва да си там."