Футболистът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн изгря в необичайна светлина. Вместо на стадиона, 25-годишният английски национал се появи на червения килим на наградите за британска поп музика - БРИТ.

Играчът беше в ролята на придружител на своята очарователна половинка – певицата Пери Едуардс. Звездата на групата Little Mix и Алекс Окслейд-Чембърлейн уважиха и партито след края на 39-ата церемония, на която бяха отличени най-големите таланти на Великобритания за изминалата 2018 година.

Алекс Окслейд-Чембърлейн и Пери Едуардс

източник: Gulliver/GettyImages

Призът за видео на годината отиде именно при момичешката група Little Mix за парчето "Woman Like Me", записано в сътрудничество с рап изпълнителката Ники Минаж.

Алекс Окслейд-Чембърлейн се възстановява от контузия. Футболистът на Ливърпул получи тежка травма в коляното по време на полуфинала срещу Рома от Шампионската лига през миналия април и оттогава не е играл в един официален мач.

Чаровната Пери Едуардс взе участие и в самото шоу, като заедно с останалата част от групата изпълниха един от хитовете си.

Половинката на Алекс Окслейд-Чембърлейн  Пери Едуардс  заедно с останалите момичета от Little Mix

източник: Gulliver/GettyImages

Преди да започне да се среща с бившия играч на Арсенал красавицата беше сгодена за  експевеца от One Direction Зейн Малик.

„The 1975“ бяха кралете на шоуто в годишния празник на британската музика. Манчестърската четворка спечели наградата за албума "A Brief Inquiry into Online Relationships".

Хиляди се събраха в лондонската O2 Arena.

Британската музикална индустрия е допринесла с 4,5 милиарда британски лири (5,8 милиарда долара, 5,1 милиарда евро) за британската икономика през 2015 г., а британските изпълнители представляват стоят зад един на всеки осем албума, закупени в цял свят.