Челси довърши амбициите на Ливърпул за място в четворката, след 1:1 на "Стамфорд бридж". Новият шампион на Англия добави 84-та точка към актива си, а Ливърпул остана далеч зад Манчестър Юнайтед, макар и на теория все още да има шанс за Топ 4.

Двубоят започна със шампионски шпалир за Челси, но не демонстрира особени футболни достойнства.

Още в първата минута нещата не отидоха на хубаво, от едно изключително грубо влизане на Сеск Фабрегас в краката на Рахийм Стърлинг.

Джон Тери продължи купона по трибуните с гол още в петата минута. Фабрегас центрира от корнер, а Тери с глава направи 1:0 - гол, превърнал го в най-резултатния защитник в историята на Висшата лига.

Глен Джонсън направи отличен пробив по левия фланг, влезе в пеналта и стигна почти до вратата, но не успя да отправи удар.

Филипе Коутиньо, който записа мач №100 за Ливърпул, създаваше повечето интересни ситуации за "червените", които постепенно поеха инициативата в двубоя.

Футболистите на Челси определено не демонстрираха особена концентрация, и в първия си мач като титуляр, Курт Зума успя дори да се контузи, и бе заменен в 34-та минута.

Минута преди края на първото полувреме, от идентична ситуация с първото попадение, след центриране от фаул на Джордан Хендерсън, засече с глава и изравни за 1:1.

С попадението Джерард размина Майкъл Оуен във вечната ранглиста на голмайсторите в Ливърпул, със 119 гола. Пред него остана само Роби Фаулър със 128.

През второто полувреме, отново гостите владееха повече топката, като и двата състава хвърлиха доста сили в тичане, но без чисти голови положения.

Сеск Фабрегас имаше отлична възможност да изведе отново Челси наред, след като премина през защитата, и бе блокиран в последния момент.