Мениджърът Арсен Венгер си взе емоционално сбогом с „Емиратс” и феновете на Арсенал след 5:0 над Бърнли, които се яви последния му домакински мач начело на лондонския колос. 68-годишният французин призна, че още отсега усеща липсата на всичко, свързано с „топчиите”, които завинаги ще продължи да подкрепя.

Арсенал с разгром в последния домакински мач на Венгер

„Винаги ще бъда фен на Арсенал. Това е нещото, което ни обединява във всяка клетка от телата ни, в мечтите и в тревогите”, каза мосю Венгер след 22 години начело на гранда от Северен Лондон.

„Бих желал да благодаря на всички в клуба, който направи цялото преживяване толкова специално.”

„Тази група играчи има специални качества, не само на терена, но също и извън него. Подкрепяйте ги през следващия сезон, защото те го заслужават.”

„Ще ми липсвате. Благодаря, че бяхте толкова важна част от моя живот. Надявам се скоро да се видим отново.”

„Благодаря ви, че ми позволихте да прекарам толкова мног овреме тук. Аз съм като вас – едиин фен на Арсенал”, добави още Венгер.

По време на речта му след срещата за кратко клубният президент Стан Крьонке попадна в кадър на голямото електронно табло и това доведе до освирквания от трибуните. Почти веднага камерите отново се върнаха към Венгер, но инцидента донякъде помрачи трогателния миг.